Bleskový koláč
- 2 hrnky (300g) polohrubé mouky,
- 1 hrnek cukru,
- 1 hrnek mléka,
- 1 prášek do pečiva (prdopeč),
- 4 lžíce oleje,
- 2 vejce,
- ovoce (čerstvé nebo kompotované)
- + suroviny na posýpání: polohrubá mouka, cukr, máslo €“ vše dle potřeby
Rozehřejeme troubu cca na 120oC a připravíme si z mouky, cukru a másla posýpání (množství dle potřeby). Poté smícháme mouku, cukr, ohřáté mléko, olej a vejce, nakonec jemně vmícháme prdopeč. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe ovocem, posypeme drobenkou a pečeme dozlatova. Dobrou chuť 🙂
To je dobrej recept.Ten znám.MY tomu říkáme hrnková buchta.na tom není co poplést ani zkazit.Akorát spálit ale zkušený kuchař(ka) by to měl zvládnout i o půlnoci po slepu,že ano. 😀 😀
No právě proto jsem sem ten recept dala. Je to rychlovka, není na tom co zkazit a ještě k tomu je to dobrý. A s těma borůvkama to platí dvojnásob 😀
S borůvkama je super. Ale teď jsme doma udělali mnohem lepší kombo… půlky oloupaných broskví a mezi ně borůvky… naprosto dokonalý 🙂