První dobrota je tady

Bleskový koláčBleskový koláč

  • 2 hrnky (300g) polohrubé mouky,
  • 1 hrnek cukru,
  • 1 hrnek mléka,
  • 1 prášek do pečiva (prdopeč),
  • 4 lžíce oleje,
  • 2 vejce,
  • ovoce (čerstvé nebo kompotované)
  • + suroviny na posýpání: polohrubá mouka, cukr, máslo €“ vše dle potřeby

Rozehřejeme troubu cca na 120oC a připravíme si z mouky, cukru a másla posýpání (množství dle potřeby). Poté smícháme mouku, cukr, ohřáté mléko, olej a vejce, nakonec jemně vmícháme prdopeč. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe ovocem, posypeme drobenkou a pečeme dozlatova. Dobrou chuť 🙂

3 Comments

  1. Pirát

    To je dobrej recept.Ten znám.MY tomu říkáme hrnková buchta.na tom není co poplést ani zkazit.Akorát spálit :mrgreen: :mrgreen: ale zkušený kuchař(ka) by to měl zvládnout i o půlnoci po slepu,že ano. 😀 😀

    • Lenik

      No právě proto jsem sem ten recept dala. Je to rychlovka, není na tom co zkazit a ještě k tomu je to dobrý. A s těma borůvkama to platí dvojnásob 😀

      • S borůvkama je super. Ale teď jsme doma udělali mnohem lepší kombo… půlky oloupaných broskví a mezi ně borůvky… naprosto dokonalý 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *