Letošní léto bylo poměrně bohaté na zelené podlouhlé plody nazývané cuketa. Jestli máte rádi cukety nebo je snad pěstujete, pak vás určitě zaujme můj nový recept. Je to něco jako €žzeleninová pizza€œ a opravdu vám ji mohu doporučit. Je to prostě dobrota.
Suroviny:
- jedna větší cuketa,
- 15 dkg tvrdého sýra,
- 17 dkg měkkého salámu,
- 15 dkg hrubé mouky,
- prášek do pečiva,
- sůl, pepř, cibule, česnek,
- 2 vejce a olej.
Na hrubém struhadle nastrouháme větší oloupanou cuketu a tvrdý sýr. Přidáme na kostičky nakrájený měkký salám, dále hrubou mouku s jedním práškem do pečiva, sůl, pepř, nasekanou cibuli, lisovaný česnek (množství podle vlastní chuti), pár lžic oleje, 2 vaječné žloutky a trošku pažitky nebo petrželky. Vše dobře promícháme. Vzniklou směs, do níž jsme nakonec vmíchali sníh ze dvou bílků, nalijeme do vymazaného plechu. Pečeme při středně vyhřáté troubě dozlatova. Cukeťák podáváme teplý s brambory, studený s chlebem nebo samotný bez přílohy.
Můžu taky jen doporučit. 😀 Stačí i samotný cukeťák s nějakým dobrým zeleninovým salátem a máte večeři. 😆
Je v tom ta cuketa cejtit?
Vzhledem k tomu, že je tam dost přísad okolo, tak kdo neví, co v tom je, myslím, že tam cuketu neucítí. Když by se člověk zamyslel, možná by to poznal 😀 Ale je to fakt dobrota, tak to zkus 😉
Tak jo, zkusim 🙂
A pak dej vědět, jestli se to povedlo 😛
Doporučuji.Je to výborné.Taky znám.
Jen si dovolím malou upravu.Místo pažitky tam dejte majoránku.Ale ne moc.At to je jedlý.Jinak cuketa tam je cítit.
Koukám, že znáš všechno 🙂 Já tam třeba pažitku vůbec nedávám, lepší je petrželka nebo ta majoránka, ale každý má jiné chutě, takže konečný dochucení je na každým zvlášť 😉
Podle toho kolik tam das tej cukety,salamu a syra nakonec 🙂
No právě. Můžeš si to udělat buď hoooodně cuketový nebo vůbec. Záleží na chuti 😉
Vařím rád.A tohle jsou takové ty recepty nejjednodušší,na kterých není co zkazit