Popojedem‘

BrigádaDlouho tomu je, co jsem přidal poslední článek. A když už mi to nedalo a chtěl jsem to napravit, tak pro změnu nejel blog (a nejen ten).

Vezmu to od začátku. Skončil jsem anketou o vírech a o směru jejich točení. V současné době jsou v anketě tři hlasy u odpovědi „Po směru hodinových ručiček“ a jeden hlas u odpovědi „Proti směru hodinových ručiček“. Hodně tuhle otázku otáčení víru zpopularizoval například seriál Akta X nebo Simpsonovi (kde Bart v Austrálii používal záchod, který otáčel směr víru). Takže jak se to s těmi víry má? Anketa by možná dopadla stejně, kdybych se ptal, na kterou stranu se otvírají Tvoje dveře do koupelny – jestli doleva nebo doprava. Na otáčení víru nemá vliv Coriolisova síla a tedy ani to, na které polokouli se nacházíme. Vědci prý museli čekat týden než se voda v nádobě ustálila a zbavila se všech sil, které v ní vznikly při napouštění. Směr otáčení víru závisí tedy třeba na napouštění vody, na způsobu vylézání z vany a podobně. Tohle všechno jsem nevěděl a tak mi s tím pomohl Gůůůgl a Wikipedie.

Včera také proběhla další brigáda na klubovně v Remízku. Podařilo se nám konečně trochu popojet a tak už máme podlahu položenou. Teď už jen zbývá docpat mezi krokve izolaci, pobít stěny a štíty, osadit poklop (už jsme víceméně vymysleli jak) a nakonec tam napasovat schody.

Také se mi zdálo za tu dobu několik snů. V některých se střílelo, jiné byly příjemnější. V noci na dnešek se mi konkrétně zdálo o nějakém městě, které jsem navštívil. S doprovodem jsme scházeli do města – lesem, z kopce nad městem, přes hradby, jednou z několika bran. Zaujali mne hlavně schody s vysokými stupni po kterých jsme šli. A druhý sen byl o prvním stupni základní školy, kterou jsem navštěvoval. Celkem čtyři jsme se tam byli podívat. Přivítala nás tam paní ředitelka a uvedla nás dál. Mne samozřejmě zajímalo, jak to tam vypadá. Učebny vypadaly trochu jinak, šatna také. Hledal jsem piáno, na které nám paní ředitelka při hodinách hudební výchovy hrála. Našel jsem ho také v jedné z učeben. Vypadalo to tam pěkně. Ještě že tak, protože tam moje přítelkyně v devátém měsíci těhotenství měla porodit.

4 Comments

  1. Koudy

    Tak teda Matýsku..Ty se nezdáš.Takže až to přijde,tak víš,že máš zajít na základku a nejlépe do třídy s piánem a celým porodním teamem 😛

    • Mates

      No, občas mám pocit, že se některých věcí nikdy nedočkám. 😐

    • Koudy

      Tak to hold jeste nejaky ten „pátek“ musis vydrzet…Pak se trebas dockas

    • Pirát

      No člověče ty se opravdu nezdáš.Nevím kdy jsi naposledy na tý základce byl ale myslím,že já ani nevím.A navíc naše paní učitelka třídní už tam dávno neučí,takjže není potřeba se tam z nějakého důvodu vracet.Moc v lásce sme to tam neměli teda abych řekl pravdu.No a až budeš rodit dej vědět.Můžu dělat porodního dědka.Ale budu stát u hlavy a jen radit jak je zvykem porodních dědků :mrgreen:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *