ObRok 2007

ObRok 2007 - úvodní večerO ObRoku by se dal napsat sáhodlouhý článkek a stejně by ani z poloviny nevystihl to, co se na ObRoku dělo a jaká atmosféra tam byla.

V pátek odpoledne okolo čtvrté hodiny to vůbec nevypadalo na roverské setkání 1200 lidí. Nikdo nikde (kromě servisáků). Pak začaly přijíždět autobusy a všechno se změnilo. Večer už jsme tam snad byli všichni. Ještě později v noci se konal zahajovací večer, který nás seznámil s motem letošního ObRoku.

V sobotu se konalo Inspiro, kde každý přispěl svým nápadem k zábavě a inspiraci ostatních. Mohl jsi shlédnout 3D piškvorky, čajování, různé běhací hry, dřevárnu a spoustu dalších. Jen toho deště nemuselo být tolik. Odpoledne se konala velká bojová hra. Cílem bylo sehnat suroviny na co nejvíce koblih. Všichni nakonec byli odměněni pravdovou koblihou.

Neděle patřila VaPru (Variabilnímu Programu). Každý mohl absolvovat besedy, workshopy, přednášky a podobně snad ze všeh oblastí – ekologie, mezilidské vztahy, moderní technika a technologie, marketing, … Pokud se ovšem na něj dostalo to správné místo a čas. Boj to byl velký. Nakonec skoro všechno zhatil, jak jinak, déšť. V tento den nás také na ObRoku mimo jiné navštívili RNDr. Martin Bursík (ministr životního prostředí ČR), Robert Fulghum (spisovatel – např. Všechno, co opravdu potřebuju znát, jsem se naučil v mateřské školce, Už hořela, když jsem do ní lehal,..) a z významných skautů třeba Vladimír Köhler – Mika (náčelník Kmene dospělých). Večer se pak u podia konala malá oslava 100let skautingu.

Regiony - stavba pyramid

Pondělní ráno nás přivítalo k plnění naší služby – práce pro okolí. Každý pomáhal kde chtěl a jak mohl. Na výběr bylo třeba z natíraní zimního stadionu, úklidu lesa, sbírání kamenů na polích, zpět v domově důchodců nebo her v mateřských školkách. Odpoledne patřilo Regionům a postupnému sjednocování RS a RG (jednotlivec – kmen – okres – kraj – celá ČR = celý Vesmír). Den zakončil závěrečný večer + non-stop čajovna + kina + velký koncert.

A nakonec úterý. Velký nástup, trocha toho balení a pak už hurá domů.

Měl bych několik připomínek k Obroku.

Nelíbilo se mi:

  • trošku váznoucí organizace (kam třeba zmizely ty velké cedule zvoucí k odchodu na službu?)
  • kdybych si mohl vybrat náš tým, asi bych vybíral trochu jinak (věčné otázky „A proč zrovna já to musím udělat?“)

Líbilo se mi:

  • mnohem větší a lépe fungující krčma
  • opět atmosféra na ObRoku
  • krásná dramatizace scének na podiu
  • opět výborný program
  • některé RG

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *